Backyard monster and dinasour are back

image

Assalamualaikum…salam pembuka rezeki…nk share sikit mcmane blh terjebak dgn pameran monster and dinasour ni…
Untuk parents yg xtau nak gi mana cuti cuti sekolah ni boleh la terjah tempat ni…hihi..
Pagi sabtu blk dari bfast kt bangi…lalu pintu gate blkg putrajaya..ternampak la bannerbesar backyard monster and dinasour are back…
Apa lg..abg mohammad zikry haziq pun xsenang duduk nak gi tgk dinasour katanya…
Mlm tido awal la jwbnya coz esok paginya nk gi melawat monster & dinasour seperti yg diwarwar kan kt dlm poster yg baru jumpa tu..huhu…
Seperti biasa mama pun excited la jugak..blk dr bfast tu jugak mama google detail pameran dinasour  tu…
Waktu melawat :    10am-10pm
Ticket ; dewasa rm10
Warga emas rm8
Kanak kanak rm6 tp age 1-4 FREE ( ni special la utk anakanaksyurga mama)…hihi…

image

Tadaaaaa…abg dgn ticketnya…inila rupa ticket nk masuk tu..beli  di kaunter depan pintu masuk..
Oo lupe tempat nya di percint 5 putrajaya..cari je pullman putrajaya..menghala picc..
Klau xtau jln..just pegi menghala madjid merah putrajaya tu..masuk jln yg mcm nk gi kompleks kerajaan tu..terus je sampai dataran gemilang tu..terus lg nnt nmpk picc…tracfic light masuk kanan..dh sampai..

image

image

image

Ini baru pintu masuk…hihi..mcm tertanya2kan apa di dalam mulut ikan tu..hihi..
Dari luar dh dgr suata dinasour memanggil manggil…mmg menakutkan tuan yg excited nk pergi tu..mohammadzikryhaziq…hihi..mula2keras je kt luar tu xnk masuk.takut la katanya..huhu..
Last2masuk jugak…

image

image

image

Ni kt luar ajer..blom masuk lg..kt depan kaunter beli ticket…ade tempat berehat mnm2mkn2ade gerai jual air&snack…

Gmbar bnyk dlm camera blom upload..ni cume beberapa picture yg sempat amik guna hp …

Mula2masuk je dh ade spider monster yg menakutkan..hitam berbulu…bergerak2..hihi…tu yg buat zikryhaziq berdebar dan hampir2xnakmasuk…huhu…

image

Hah besar x? Hhuhu..with kakak sofea yg bjaya memujuk..akhirnya  abg dh x takut..ni time dh nk balik & puas pusing hilang ketakutan..huhu…

image

Itu ajer buat setakat ni..
Tq kpd nenek..mama nini dan kakak.. yg meneman ..mlayan kerenah zikry with dinasour…

Advertisements

About anakanaksyurga

Bestmom to anakanaksyurga.

Posted on November 6, 2013, in jalan jalan hepi hepi. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: